HTML

A Fehér Ház folyosói

Blog az amerikai politikáról a magyar olvasók számára. Célunk kettős. Hosszabb elemzésekben megpróbálunk a dolgok mögé nézni, nem elsősorban az eseményeket bemutatni, hanem azok okait, valamint az okok és az események láncolatát. Másrészt rövid cikkekben felvillantunk történéseket, híreket, pletykákat is akár, amelyek éppen aktuálisak Washing- tonban, hogy a magyar olvasók ne csak Obama, Clinton és Palin nevét ismerjék az amerikai politikusok közül.

Facebook

Amerikai politika.

2011.02.14. 10:50 jlyman

Az elnök új emberei

Címkék: obama fehér ház rahm emanuel robert gibbs jay carney sajtószóvivő william delay személyzeti főnök

A novemberi republikánus előretörést hozó választások után számos poszton cserélődtek Barack Obama fehér házi segítői. Kezdve a Chicago polgármesterségéért induló távozott személyzeti főnökkel (Rahm Emanuel), akinek helyét William Daley vette át, egészen a múlt pénteken búcsúzó Robert Gibbs sajtófőnökig (az új Jay Carney) a változások igen jelentősek.

A New York Times jól áttekinthető oldalt készített a személyzeti mozgásokról, ezt ajánlom mindenki figyelmébe, aki szeretné kicsit alaposabban megismerni a világpolitikát alakító háttérembereket.

(A bejegyzéshez mellékelt kép ("Elnökök" ha találkoznak) a valóság és a fikció összemosódása. A West Wing - Az elnök emberei című kiváló tévésorozat  Matthew Santos (játszotta Jimmy Smits) elnöke és Barack Obama látható rajta. A sorozatot mindenkinek csak ajánlani tudom.)

Ha tetszett a bejegyzés, kérünk csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://whitehouse.blog.hu/api/trackback/id/tr692659907

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása