HTML

A Fehér Ház folyosói

Blog az amerikai politikáról a magyar olvasók számára. Célunk kettős. Hosszabb elemzésekben megpróbálunk a dolgok mögé nézni, nem elsősorban az eseményeket bemutatni, hanem azok okait, valamint az okok és az események láncolatát. Másrészt rövid cikkekben felvillantunk történéseket, híreket, pletykákat is akár, amelyek éppen aktuálisak Washing- tonban, hogy a magyar olvasók ne csak Obama, Clinton és Palin nevét ismerjék az amerikai politikusok közül.

Facebook

Amerikai politika.

2011.03.10. 09:15 jlyman

Alacsonyan szálló halak - az elmúlt napok legjobb politikusi mondásai

Címkék: humor nyilatkozat bachmann gingrich romney huntsman bill daley sherrod brown

Néhány igazi gyöngyszem az elmúlt napok terméséből. Van ami inkább ügyetlen, és van ami nagyon is ügyes. De úgy is meglátják, kedves olvasók:
 

1. Mitt Romney (korábbi republikánus kormányzó, Massachusetts, esélyes elnökjelölt) a saját állami, és Obama elnök szövetségi egészségügyi reformját is érintette egy beszédében. A sajátjáról: "Néhány dolog működött, néhány nem, és néhány dolgot megváltoztatnék." A demokraták által bevezetettről, amelynek amint lehetősége lenne rá véget vetne: "Nem a szövetségi kormány a válasz az egészségügy működtetésére. Ahogy az Amtrak (egy vasúti cég, a szerző) és a posta működtetésére sem." - A vártnak megfelelően ez merőben más hozzáállás, mint a legtöbb európai illetve magyar politikusé.

2. Michele Bachmann: (republikánus kongresszusi képviselő, Minnesota) Újra korábbi témáját vette elő, hogy a szövetségi kormányt "gengszterek" irányítják, mivel beavatkoztak az autóipar belügyeibe. Az NBC-nek nyilatkozta: "Nem vonom vissza korábbi állításomat a gengszter kormányról. Úgy gondolom, hogy vannak e kormánynak olyan intézkedései, amelyek korruptak." Hát bizony ez meglehet, de attól már rögtön gengszterezni kell? Néhány korrupt hivatalnoktól, vagy akár soktól, már a kormány is korrupt és gengszter? De akkor azt hiszem a világ összes kormánya az...

3. Bill Daley (a Fehér Ház személyzeti főnöke): Valószínűleg őszinte volt, amikor Jon Huntsmanről a korábbi kínai nagykövetről nyilatkozott. De élvezte is saját mondatainak hatását, az is biztos. Azt mondta: "Elismerésre méltó ahogy támogatta az Obama-adminisztrációt, ahogy támogatta az elnököt, a cselekedetek, amelyeket az adminisztrációért tett, és az a közeli kapcsolat, ahogy az elnökkel együtt dolgozott." És utána azt gondolhatta, na ezt elintéztem. Huntsman (mellesleg korábbi Utah-i kormányzó) ugyanis el kíván indulni a republikánus előválasztáson. Lehet ilyen szép dicséret után már nem is érdemes...

4. Sherrod Brown  (demokrata képviselő) valószínűleg amikor befejezte a mondatot, az ohioi szakszervezeteket sújtó törvénnyel kapcsolatosan már tudta, hogy hibázott. "A legrosszabb kormányok tudják mik voltak az első tetteik? Nekimentek a szakszervezeteknek. Hitler nem akart szakszervezeteket, Sztálin sem, Mubarak sem." Pár napra rá bocsánatot kért Hitler emlegetéséért. Hát igen, kicsit túlzónak tűnik az összehasonlítás. De legalább belátta...

5. Newt Gingrich (korábbi republikánus házelnök, aki erősen fontolgatja, hogy indul az elnökségért.): "Az az elvárásom, hogy az (esély)felmérési szakasz végén teszünk majd egy nyilatkozatot, és beszállunk a versenybe. Azt hiszem, ez elég hosszú időt fog igénybe venne, legalább néhány hetet, legalább hatot vagy hetet. Ez igen nagy döntés, ha komolyan gondolod."  Valóban az kedves Newt. De ha már most tudja, mi lesz a folyamat vége? És vajon ez a nagy határozottság nem lesz rossz hatással a választók bizalmára?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://whitehouse.blog.hu/api/trackback/id/tr42727057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása