HTML

A Fehér Ház folyosói

Blog az amerikai politikáról a magyar olvasók számára. Célunk kettős. Hosszabb elemzésekben megpróbálunk a dolgok mögé nézni, nem elsősorban az eseményeket bemutatni, hanem azok okait, valamint az okok és az események láncolatát. Másrészt rövid cikkekben felvillantunk történéseket, híreket, pletykákat is akár, amelyek éppen aktuálisak Washing- tonban, hogy a magyar olvasók ne csak Obama, Clinton és Palin nevét ismerjék az amerikai politikusok közül.

Facebook

Amerikai politika.

2011.02.12. 18:23 jlyman

Trükkös: Obama elnök hétfőn közzéteszi a költségvetési prioritásokat. A 2012-esét!

Címkék: költségvetés obama 2012 fehér ház

Hétfőn Obama elnök Baltimore-ban diákok előtt fogja bemutatni a következő költségvetés kulcsprioritásait. (És beszél majd arról is, hogy milyen fontos felelősségteljesen beruházni az oktatásba, hogy a gyerekek felkészültek és versenyképesek legyenek a globális gazdaságban.)

A büdzsé kulcselemeinek nyilvánosságra hozásával a Fehér Ház át akarja venni a kezdeményezést a kongresszusi Republikánus frakciótól. Egy vezető hivatalnok szerint a következő lesz a Ház érvelése: "Ők csökkenteni is akarnak és költeni is akarnak. Mi csökkenteni is akarunk és költeni is akarunk. Hasonlítsuk össze, hogy ők hol csökkentenének, és hogy mi hol csökkentenénk és azt is, hogy mi mire költenénk és ők mire."

Az egész vita azért félrevezető és keveri össze a kevésbé tájékozott választókat, mert a republikánusok az aktuális költségvetésből húznának ki tételeket, míg a Fehér Ház a következőről beszél. Így sok érvüket leszerelheti az adminisztráció, és magukat épp olyan felelősen gondolkodóként pozicionálhatják, ahogy a republikánusok akarják önmagukat.

Forrás: Mike Allen, Playbook - Politico

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://whitehouse.blog.hu/api/trackback/id/tr342656410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása